KSG- Kamuya açık Sevgi Gösterisi

© The Office / NBC TV Network

Bir ankete göre, erkeklerin% 37'si ve kadınların% 32'si kız/erkek arkadaşlarını "daha üniversiteye gitmeden önce" herkesin önünde öpüşmüş. KSG olarak da bilinen bu halka açık şefkat gösterisi, ilişkideki insanlar için iyi olabilir, ancak isteksizce tanıklık eden çoğu insan için utanç verici bir durum da yaratabilir. Böyle bir davranışı bu kadar kutuplaştıran şeyin ne olduğunu ve neden kapalı bir kapının ardında bırakılmasının en iyi davranış olduğunu sonunda bulduk.

Kamuya açık Sevgi Gösterileri ve sergiledikleri ilişkileriyle ilgili araştırmalar halkın, birçok kişisel ayrıntıyı paylaşmak gibi aşırı duyarlı ilişiklilere nasıl tepki verdiğini sınadı. Genel olarak insanlar, bu çiftlerin çok tutkulu ve mutlu göründüklerini düşündüler, ancak "sevimsiz ve psikolojik olarak sağlıksız bireyler olarak onları algıladılar."

Doğru Mesajı İletmiyor.!

Bir çalışmada araştırmacılar, bazı kişilerin neden başkalarının önünde kız/erkek arkadaşıyla etkileşim kurma ihtiyacı duyduklarını öğrenmek istediler. İlginç bir şekilde, katılımcıların motivasyonları arasında, "görüntülerini iyileştirmek, kıskançlık veya haset uyandırmak veya bir ilişki içinde oldukları gerçeğini sergilemek" vardı. Üstelik, erkeklerin Kamuya açık Sevgi Gösterisinin bir sonucu olarak itibarlarında bir artış olduğunu bildirirken, kadınların bunun tersini hissettiğini de gösteriyor!

Bazı İnsanları da Yaralayabilir

Psikologlar, isteksiz bir izleyici kitlesinin önünde sevgi dolu bir tavrın onları güvensiz hale getirebileceğini öne sürüyorlar. Güney Carolina Üniversitesi'nde arkadaşlıkları ve romantik ilişkileri inceleyen bir sosyal psikolog olan Keith E. Davis şöyle diyor: "Bu tür bir duygusal davranış, rahatsız edici bir şekilde bazı insanları, yalnız oldukları gerçeğiyle karşı karşıya getiriyor."

Aynı zamanda, yakınlık ve evlilik üzerine yazan klinik psikoloğu David E. Klimek’de, bu tür davranış sergileyenleri izlerken ortaya çıkan rahatsızlığımızın çocukluğumuzdan geldiğine inanıyor:
“Çocuklar, anne ve babanın sarılıp öpüştüğünü gördüklerinde sinirleniyorlar.”

Bu sahneden uzaklaşan ya da çok yoğun olduğu için onu ayırmaya çalışan çocuklar, tıpkı birçok yetişkin aşıkların açıkça öpüştüğünü gördüklerinde uzaklaşırlar.

Buna şahit olanlar Havada Uçup Yok olmak İstiyor

Halk arasında uygunsuz bir kucaklaşma veya öpüşmeye tanık olmak, görmemeniz gereken bir şey gördüğünüzü hissetmenize neden olabilir. Bu durumlarda doğal olarak hareket etmek neredeyse imkansızdır ve çoğu insan olay yerinden hemen kaçar. Aksi takdirde, sevgi dolu birilerine yakın olmaktansa başka bir yerde olmak isterler.

Psikolog Charles T. Hill, insanların böyle rastgele bir gösteriye seyirci kalmaya zorunlu tutulduklarını hissedebildiklerini ve bunun çok rahatsız bir duygu olduğunu açıkladı. Daha da kötüsü, hizmet sektöründeki insanların, örneğin yanındaki arkadaşından ayrılamayan birinden özel bir randevu almaya çalıştıklarında kendilerini nasıl hissettiklerini hayal edin.

Esas nokta şudur: çevrenizin ve koşulların farkında olun.

İnsanların Kamuya Açık Sevgi Gösterilerinin Neden Durdurması Gerekiyor?

26 Mart 2021 https://studentguide.me/need-to-stop-with-public-displays-of-affection/

Bizde hep söylenir, sokakta bir kadını bıçaklayarak öldürebilirsiniz ama öpemezsiniz.!

Doğrusu ikisi de değildir. Hem örfi hem de manevi olarak karşındakine zarar vermek dışında gösterilen her tavrın bir yeri, zamanı ve güçlü bir nedeni ancak kabul görür. Sokakta neden öpüştüklerini bilmediğinizde içten içe kızar ve tepki gösterirken yine siz, imzaları daha sayfa üzerinde kurumamış yeni evlilere, “Öp, öp, öp.!” diye bağırırken bulursunuz kendinizi. Ama asla sokakta bir kadını bıçaklayan bir saldırgana “bir daha, bir daha” diye bağırmış olduğunuza beni inandıramazsınız!

Bir elin verdiğini öbür el görmemeli, İbadet de kabahat de gizli olmalı, Bir gözün gördüğü bir göze hayır etmez gibi anlamlı ve kültürümüzü yansıtan bu sözlerin tavırlarımıza yansıması artmalı.

“Performans gerçek insan ilişkilerinde saklıdır. Her eylem yalnızca hesaplamanın bir parçası, tamamlanan görevin bir parçacığı değil; aynı zamanda bir sosyal mesajdır. İyi sosyal ilişkiler kurmak yetkin performansın önemli bir devindiricisidir (harekete geçiricisidir). Sosyal yapı yalnızca, üstünde iletişimin inşa edildiği çerçeve-yapı değil, aynı zamanda etkileşimlerden önce onların gerektiği gibi gerçekleşmesi için hazır olan mekanizmadır.

Bir öğrenci, insanların işte ne yaptıkları üzerine bir fikir yürüterek, bir otomobil fabrikasında insanların çoğunlukla araba ürettiklerini söyler. Roy ise şuna benzer bir karşılık verir: “Ne yaptıklarını nasıl biliyorsun? Belki de yaptıkları, sosyal ilişkiler üretmek ve arabalar ise yan bir sonuç.”

Sosyal Etkileşim Dili olarak Performans – Ali Rıza SARAL

http://largesystems-atc.blogspot.com/2020/04/sosyal-etkilesim-dili-olarak-performans.html

Havacılık, kendi içerisinde iletişim bazlı bir çalışmadır. Uçan da uçuran da etkin bir iletişime bağımlı ve kültürel bir ortak noktada, 1920'li yıllarda Lenin tarafından dile getirilmiş olan “Barış içinde bir arada yaşama” ilkesine uygun davranarak önce kendi aralarında, sonra da almış oldukları sorumluluk çerçevesinde halka karşı bu tavrı sergilemek zorundadırlar. Havacılıkta ne “kaza” ne de “görmezden gelme” diye bir kavram yoktur. Tüm havacılık kuralları, önlem üzerinedir. Bu önlemlerin sevimli hale getirilerek sunulması ile sevgi gösterisi arasındaki sınırın çekileceği yer ve zamana “başarı” denir.

70 sene boyunca birçok Ek’te bölümler halinde bulunan ve bu haliyle de yeterli etkiyi yaratmamış olan bu tavır sonucu Ek’lenen ICAO Ek 19 Emniyet Yönetimi, öncelikle iki kişi arasındaki bu ilişkinin öneminden bahsederek ilişkiler yumağına, bu ilke doğrultusunda yeni bir tavır getirmeye çalışır.

Burada önemli olan bireyin bencilliği ya da kendini göstermesi değil, sorunun kimsenin haberi olmadan giderilmesidir. Havacılıkta bu da yetmez, bir yolcunun 14 gün süren eziyetinin keşfedilmesi sonucu biri ya da birilerine pay çıkarmaktan öte Root Cause, sorunun kökenine inip neden günde üç vardiya varken 42. Vardiya nöbetinde sorunun fark edildiği olmalıdır.

Why be a man when you can be a success?

Başarı olabilecekken neden kişi olasın?

Bertolt Brecht

www.servetbasol.com

210419